VÚB banka otvorila už druhé hypotekárne centrum v Bratislave

29.10.2004 Celý región

Bratislava, 29. októbra 2004 – VÚB banka otvorila v októbri svoje druhé hypotekárne centrum v Bratislave, tentokrát na Štefanovičovej ulici č. 14. Svoj...
Bratislava, 29. októbra 2004 – VÚB banka otvorila v októbri svoje druhé hypotekárne centrum v Bratislave, tentokrát na Štefanovičovej ulici č. 14. Svoje prvé hypotekárne centrum má od októbra aj Košický región.

VÚB v záujme zlepšovania a rozširovania služieb otvorila po hypotekárnom centre v priestoroch hlavnej budovy banky na Mlynských Nivách ďalšie hypotekárne centrum na Štefanovičovej ulici. V hypotekárnom centre sa budú klientom venovať hypotekárni špecialisti a poradcovia, ktorí obslúžia klienta podľa jeho priania a potrieb. „ Našou stratégiou je neustále zvyšovanie komfortu pre zákazníka, chceme, aby sa u nás cítil dobre, “ povedal generálny riaditeľ VÚB, a.s. , Tomas Spurny.

„ Cieľom vzniku hypotekárnych centier je nielen priniesť kvalitné, rýchle a dostupné služby čo najširšej klientele, ale zároveň vytvoriť nový, proaktívny spôsob predaja aj mimo centrálnej budovy“ poznamenal Mário Drosc, člen predstavenstva a vrchný riaditeľ retailového bankovníctva VÚB banky.
Hypotekárne centrá by sa mali stať spojivom medzi klientom, ktorý si rieši svoje bývanie, VÚB bankou ako zdrojom financií, a partnermi podieľajúcimi sa na obchode s nehnuteľnosťami .
VÚB banka prišla na hypotekárny trh tento rok s novinkou – Flexihypotékou, ktorá umožňuje čerpať jednou úverovou zmluvou 100%-nú hypotéku. Pre klienta to znamená, že si môže zobrať takú výšku úveru, aká je cena nehnuteľnosti, ktorou za úver ručí. Klient má taktiež možnosť, v priebehu trvania úveru, urobiť bezplatne mimoriadne splátky, vo výške 20% istiny ročne. V septembri prišla VÚB s ďalšou novinkou – hypotekárnym certifikátom. Certifikátom banka klientovi garantuje poskytnutie Flexihypotéky so všetkými jej výhodami počas doby 4 mesiacov a to aj bez toho, aby mal klient vyhliadnutú nehnuteľnosť.
VÚB banka poskytuje hypotekárne úvery od roku 1998, prvé špeciálne pracovisko pre vybavovanie hypotekárnych úverov zriadila v roku 2001. Vznik hypotekárnych centier je iba ďalším kvalitatívnym posunom. Klienti, ktorí majú záujem o hypotéku si ju budú môcť aj naďalej vybaviť okrem hypotekárneho centra na ktorejkoľvek inej pobočke banky.
Hypotekárne úvery vo VÚB
 
počet
objem
september 2004
730
631 840 975 Sk
január – september 2004
3 651
2 841 379 423 Sk
kumulatívne od roku 1998
20 160
14 735 744 955 Sk

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Gruppo Banca Intesa. Zaujíma popredné miesto na slovenskom finančnom trhu tak v oblasti pasívnych, ako aj aktívnych obchodov. Za rok 2004 získala prestížnu cenu časopisu Euromoney – Najlepšia banka na Slovensku, ako aj cenu časopisu The Banker – Bank of the Year 2004 in Slovakia. Podiel VÚB banky na hypotekárnom úverovaní dosiahol 27,7% z celkového počtu minuloročných schválených úverov.
 

Vyberte región

mark